augustus 18, 2022

Een kantoortuin inrichten? Dit mag niet vergeten worden

Kantoortuinen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Een open ruimte waar iedereen werkt en waar alle lagen uit het bedrijf samenkomen. Ideaal als je even snel iets wilt overleggen en op zijn tijd ook super gezellig! Maar toch zijn er wel bepaalde dingen waar je op moet letten bij het inrichten van een kantoortuin om te voorkomen dat het een onaangename plek wordt om te zijn. Je wilt tenslotte dat je personeel zich fijn voelt op de werkplek. In dit artikel vertel ik je wat je zeker niet mag vergeten. 

Zorg dat iedereen voldoende ruimte heeft

Allereerst is het belangrijk dat iedereen voldoende ruimte heeft in de kantoortuin. Dit begint bij het hebben van een eigen bureau met alles erop en eraan om productief te kunnen werken. Hoewel je misschien zoveel mogelijk mensen in de kantoortuin wilt laten werken, is het niet altijd slim om maar bureaus bij te blijven zetten. Het is namelijk van groot belang dat mensen niet té dicht op elkaar zitten. Dat wordt ongemakkelijk en gaat op een gegeven moment opbreken. Zorg dus voor voldoende ruimte voor ieder individueel persoon en voorzie in alles wat ze nodig hebben. 

Op zoek naar kantoorartikelen? Koop ze bij een groothandel voor kantoorartikelen. Hier vind je alles wat je personeel nodig heeft.

Voorkom dat het een kippenhok wordt

Een kantoortuin kan, zeker als er veel mensen tegelijk werken, aardig rumoerig worden. Hierdoor kan de concentratie van je medewerkers soms ver te zoeken zijn. Het is dan ook belangrijk om bij de inrichting van je kantoor al rekening te houden met het geluid en de akoestiek. Enkele tips hiervoor zijn: 

  • Plaats een paar scheidingswanden, zo hebben mensen ook meteen het gevoel dat ze toch een eigen plek hebben
  • Banken, gordijnen en andere meubels kunnen galmen tegengaan, waardoor de akoestiek een stuk fijner is. Dit maakt het ook meteen wat gezelliger op kantoor. 

Maak afgesloten vergaderruimtes

Hoewel een kantoortuin misschien deels bedoeld is om alles zo open en transparant mogelijk te houden, is het toch belangrijk dat er aparte ruimtes zijn om bepaalde dingen te bespreken. Denk aan het voeren van vergaderingen. Niet zo fijn voor je overige collega’s als jullie midden in het kantoor een vergadering gaan voeren. Denk ook aan sollicitatiegesprekken of gesprekken met klanten. Het is dus altijd slim om aparte vergaderruimtes te hebben, maar denk ook aan ‘hokjes’ waar mensen zich even terug kunnen trekken als ze bijvoorbeeld een klant moeten bellen.